Mijn favorieten

Taxaties

De reden voor het taxeren van een woning- of bedrijfsobject kan heel verschillend zijn.

Er zijn 2 soorten taxaties mogelijk. Een gevalideerde taxatie en een ongevalideerde taxatie.
Voor een hypotheekaanvraag is een gevalideerd taxatierapport nodig. Een gevalideerde taxatie wordt gevalideerd (gekeurd) door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) of de Taxateurs Unie.

Voor een waardevaststelling, of bij bezwaar tegen een WOZ-beschikking, is een ongevalideerde taxatie voldoende. Ook in andere situaties volstaat een ongevalideerd rapport. Beide rapporten worden opgesteld conform de SCVM- voorwaarden.

Waar beoordeelt een taxateur een pand op? Allereerst wordt gekeken naar de staat van onderhoud van de woning. Hoe ziet de elektrische installatie eruit? Is het dak in orde? Hoe zit het met de vloeren? Is het schilderwerk goed bijgehouden? Daarbij gaat het niet alleen om een indicatie van de bouwkundige staat, maar ook om een indicatie van de onderhoudstoestand, gebaseerd op visuele inspectie. Daarnaast kijkt de taxateur ook naar zaken als de aard en grootte van het pand, de ligging, de stand en plaatselijke marktomstandigheden.

Wilt u meer informatie of het tarief weten? Neemt u dan contact met ons op.

Hebben wij uw woning getaxeerd en wilt u de woning verkopen via onze bemiddeling? U krijgt de kosten voor de taxatie vergoed!
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring